Om mig

Tillsammans bygger vi ett samhälle där alla kan bo och leva

Röselidens Tillgänglighet är det personliga företaget med lång erfarenhet och stor kunskap om funktionsnedsättningar, tillgänglighet och vilka svårigheter som kan finnas i samhället på grund av otillgängliga miljöer.

Monica af Klinteberg heter jag och jag arbetar som Tillgänglighetskonsult på Röselidens Tillgänglighet. Jag är tandsköterskan som sadlade om till fritidsledare, samhällsvägledare och nu tillgänglighetskonsult. Jag har lång erfarenhet från arbete inom den kommunala samhällsbyggnads- och funktionshindersektorn, ungdomsarbete, föreningsarbete och funktionshinder.

Mina akademiska meriter är bland annat inom ledarskap, pedagogik, psykologi, funktionshindervetenskap och lagstiftning/förordningar/konventioner som rör fysisk tillgänglighet.
Jag är även validerad i Branschorganisationen Svensk Tillgänglighets, Tillgänglighetsnyckel.

Som tillgänglighetskonsult och håller jag utbildningar om bland annat lagstiftning/förordningar kopplat till fysisk tillgänglighet, funktionsnedsättning/hinder och insiktsövningar.
Inventering av fysisk tillgänglighet och åtgärdsplaner inför att tillgänglighetsanpassa er lokal ingår också som en del i mitt arbete. Jag har lång erfarenhet av inventering i Västra Götalandsregionens Tillgänglighetsdatabas, TD men inventerar även andra format.

Under år 2020-2021, som vi kommer ihåg som pandemins år, har jag utbildat mig till UUA-coach. UUA står för Universell utformning på arbetsplatsen. Jag har även gått Naturvårdsverkets utbildning om tillgänglighet i natur- och kulturområden.

Inkludering och delaktighet ligger mig varmt om hjärtat och att alla ska kunna vara en del av samhället både inom arbetslivet och på fritiden.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor, funderingar eller vill anlita mig för något uppdrag!
Väl mött!